Ministerstvo cestovního ruchu a sportu Slovenské republiky

ministerstvo Slovenské republiky

Ministerstvo cestovního ruchu a sportu Slovenské republiky (zkratka MCRaŠ SR, slovensky Ministerstvo cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky) je slovenské ministerstvo, zřízené k 1. únoru 2024 novelou 7/2024 Z. z. kompetenčního zákona, přijatou 16. ledna 2024 během čtvrté vlády Roberta Fica.[1]

Ministerstvo cestovního ruchu a sportu Slovenské republiky
Založeno1. února 2024
MinistrDušan Keketi (nestr. za SNS)
Webová stránkamincrs.sk

Působnost ministerstva editovat

Ministerstvo je ústředním orgánem státní správy pro cestovní ruch, rozvoj, propagaci a prezentaci produktů cestovního ruchu na Slovensku a v zahraničí a pro sport. V působnosti ministerstva jsou i organizace na podporu a propagaci cestovního ruchu Slovakia Travel a národní loteriová společnost Tipos, která do zřízení rezortu fungovala v rámci ministerstva financí.[2]

Vedení editovat

Odkazy editovat

Reference editovat

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ministerstvo cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky na slovenské Wikipedii.

  1. Verejná správa SR - Návrh Plánu legislatívnych úloh vlády SR na rok 2024. vssr.sk [online]. [cit. 2024-02-05]. Dostupné online. (SK) 
  2. Otázky a odpovede o novom ministerstve cestovného ruchu a športu: Koľko bude stáť, kde bude sídliť a kto ho povedie?. Pravda.sk [online]. 2024-01-31 [cit. 2024-02-05]. Dostupné online. (slovensky) 

Externí odkazy editovat