Otevřít hlavní menu

Hlavní sídlo přístavní správy v Antverpách

budova v Belgii

Hlavní sídlo přístavní správy (nizozemsky Hoofdzetel Havenbedrijf Antwerpen, nebo Havenhuis Antwerpen) je budova v antverpském přístavu v Belgii.

Hlavní sídlo přístavní správy v Antverpách
Původní stavba (dole) a nová nástavba (nahoře)
Původní stavba (dole) a nová nástavba (nahoře)
Základní informace
Architekt Zaha Hadid
Výstavba 20072016
Poloha
Adresa Antverpy, BelgieBelgie Belgie
Souřadnice
Další informace
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Tato budova je známá svou originálně pojatou nadstavbou, kterou navrhla irácko-britská architektka Zaha Hadid ve spolupráci s architekty Joris Pauwels, Jinmi Lee, Florian Goscheff, Monica Noguero, Kristof Crolla, Naomi Fritz, Sandra Riess, Muriel Boselli, Susanne Lettau .[1]

Budova má výšku 46 metrů, plocha pozemku celého areálu je 16 400 m² a užitná plocha stavby je 12 800 m². Se stavbou rozšíření se začalo v roce 2007 a byla dokončena v roce 2016.

OdkazyEditovat

ReferenceEditovat

  1. ŠMÍDEK, Petr. Hlavní sídlo přístavní správy v Antverpách [online]. archiweb.cz, 2017-01-08 [cit. 2017-05-26]. Dostupné online. 

Externí odkazyEditovat