Externí odkazy editovat

Dobrý den, přestaňte prosím zaplavovat články odkazy na http://www.salon.eu.sk. Wikipedie není internetový rozcestník ani sbírka odkazů. Děkuji za pochopení. --Jowe 6. 7. 2009, 21:47 (UTC)


Dobry den, vdaka za odkaz. Mozno som skutocne nepochopila zmysel wikipedie, a samozrejme, ze nebudem do nej zasahovat nasilu. Len by som predsa len chcela vediet, ci ten isty nazor maju aj ini wikipediani. Som prekladatelka a redaktorka, roky wikipediu navstevujem, a vzdy som velmi hladala autorov prave odkazy na clanky, daneho autora, ci k danej teme, alebo relevantnejsie clanky o nej ci o autorovi v mne dostupnom jazyku. Neviem si predstavit, ze clovek, ktory si nalistuje napriklad heslo Viktor Jerofejev, by mohol byt nespokojny, ak tam najde odkaz na jeho posledne dve eseje, alebo pri hesle Milan Kundera odkazy na texty o jeho poslednej knihe, ci clanok Vaclava Havla, Ivana Klímu, a dalsich ceskych a svetovych spisovatelov o znamom obvineni voci nemu. Alebo pri hesle Lech Walesa odkaz na dialog Walesu s Vaclavom Havlom k 20. vyrociu novembra, ci na Walesov text o novom filme Andrzeja Wajdu. Mate vyhrady voci kvalite prekladov? Alebo povazujete tie texty, na ktore odkazujem, za nevyznamne, nesuvisiace s temou? Pretoze wkipedia nie je "zbierkou odkazov"? Ale preco potom pri kazdom hesle odkazy su? Ak tam su, nemali by byt co najbohatsie? Alebo len mate dojem, ze sa wikipedia "zaplavuje" jednou strankou? Ano, odkazujem vzdy len na jednu a tu istu neziskovu stranku, ktoru s niekolkymi priatelkami sama robim, a ano, robim to aj preto, aby som ludi upozornila, ze tam tieto clanky najdu, a teda, aj na nasu pracu. A povazovala by som za najlepsie, keby tak robilo pokial mozno cim viac podobnych stranok, ktore prinasaju kvalitne texty, pre uzivatelov rozhodne. Zda sa mi, ze je to klasicka winn-winn situacia, uzitocna pre vsetky strany. A ze chut eliminovat taketo odkazy predstavuje skor mechanicky pristup k tomu, o co ide, nezavislemu sireniu relevantnych informacii, ale mozno si myslite nieco ine - budem vdacna za vas nazor. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 213.151.217.142 (diskuse)

Je mi líto ale z toho co píšete jste opravdu asi pravý smysl Wikipedie nepochopila. Cílem Wikipedie opravdu není shromažďovat odkazy na články autora ani na články o autorovi jinde publikované. Navíc mi přijde krajně nevhodné vkládat odkazy na stránky jejichž jsem autorem a dělat si tím na Wikipedii reklamu a upozorňovat na svoji práci jinde. Pochopte že kdyby to činil každý že brzo by externí odkazy zabíraly většinu článku a Wikipedie by se stala jen rozcestníkem. Doporučuju k prostudování i Wikipedie:Externí odkazy. Nevšiml jsem si ani že by jste podobné odkazy dávala na slovenskou Wikipedii, opravte mě pokud se mýlím. --Jowe 7. 7. 2009, 09:21 (UTC)