No ale čo potom bude v Seznamu písní tam to bude chýbať viz.: Kategorie:Seznamy písní--Tom778 13:46, 29. 4. 2008 (UTC)

Skupina stále existuje ?? Pokud neexistuje, tak by bylo jistě vhodné uvést kdy, jak a proč skončila, text se jeví být zmatečný --MiroslavJosef 14:04, 29. 4. 2008 (UTC)



Přemístněná diskuze ze stránky Seznam písní Damiens - Diskuse:Seznam písní Damiens

viz. Kategorie: Seznamy písní tam potom nebude?--Tom778 13:52, 29. 4. 2008 (UTC)

Myslím, že Damiens nejsou natolik významná skupina ani jejich písně nejsou natolik významné (ani v takovém množství), aby musely mít vlastní článek.
Takže budeme vyčleňovat různé věci z článků jen aby se naplnila nějaká kategorie? Ale máme jednoduché řešení: z původního článku se udělá redirect, třeba
#REDIRECT[[Damiens#Seznam_písní]] 

a ten se dá vložit do oné kategorie. JAn 14:25, 29. 4. 2008 (UTC)

  • Táto významnosť je diskutabilná, pretože wikipedia nie je o významnosti ale o informáciach (aspoň dúfam). Napríklad v Česku je podľa týchto kritérií(ale neviem aké sú to) napríklad veľa osobností o ktorých nie je na wikipédii ani zmienka. Ak by niekto písal knihu o českej hudbe 90. rokov myslíte, že by tam Damiens nebola (Nie som nieaký fanúšik)? To prečo som začal písať na wikipédiu bolo nedostatok informácii o hudbe v Česku a na Slovensku, keď som v 2007 hľadal info o diskografiách. A na wikipédii ma to prekvapilo. To znamená, že táké príspevky ako je významnosť menšia či väčšia neberiem do úvahy. Napríklad taký skladateľ Zdeněk Petr je významný alebo nie je významný. Pripomeniem pre mňa jeho najznámejšiu pieseň Píseň pro Kristínku. Myslím, že články o nových alebo dlhodobo hrajúcich skupinách môžem nechať na iných. Ja chcem hlavne trochu prispieť informáciami o tých ktorí mi tu chýbajú. Napríklad Jakub Smolík - tiež nemá významnosť?--Tom778 14:45, 29. 4. 2008 (UTC) ** seznamy písní mají význam jen tehdy, pokud si ty písně lidé pamatují a zpívají si je třeba doma nebo táborového ohně, existuje obrovské množství písní zapomenutých, které už zapomenuté zůstanou navždy - to je smutný osud tvůrců pop music ... ** myslím, že mám dost slušný přehled o české populární hudbě, takže vím o čem mluvím - Jakuba Smolíka znám jen podle jména, jeho písně mi nic neříkají ... * ano na Wikipedii toho chybí ještě opravdu hodně moc, třeba i z oblasti divadla, filmu, vážné hudby, architektury, designu, užitého umění, pomocných věd historických, průmyslu atd. atd. atd. - to není žádný velký objev ... **--MiroslavJosef 14:52, 29. 4. 2008 (UTC)

Wikipedie je encyklopedie a ne stranka na kterou se pisou seznamy pisni kazde skupiny v te kategorii neni nic vyznamneho. A pri vyznamnosti Damiens tu za cvhilku bude seznam pisni lunetiku, nebo nedvedu, kteri sekali album za vecer. --Vrba 14:36, 29. 4. 2008 (UTC)

... také se mi zdá, že to s těmi seznamy písní drobet přehání - chápal bych ještě seznam českých a slovenských lidových písní, nebo seznam písní Karla Hašlera, Karla Kryla, Voskovce s Werichem či Suchého a Šlitra apod. - navíc autor vůbec neví zdali skupina Damines ještě existuje či nikolivěk **--MiroslavJosef 14:43, 29. 4. 2008 (UTC)

  • Seznam písní som začal písať u Rudolfa Cortésa (pozrieť si históriu českej populárnej hudby). To čo mi chýba sú informácie o textároch, skladateľoch.

Napríklad Karel Svoboda, pre redaktora Vrbu - Pavel Vrba (koľko len on napísal textov známych piesní). Raz som spomenul, že čo sa týka takých osobností ako napríklad Rudolf Cortés alebo na slovensku Karol Duchoň sme dosť nevďačné národy. Rudolf Cortés veľka hviezda minulosti na ktorého sa neprávom v súčasnosti zabúda (Frank Sinatra, Bing Crosby a mnohí daľší na ktorých sa nezabúda -myslím len Česko a Slovensko). Karol Duchoň na slovensku nebol tak slávny ako je teraz. Koľko pesničiek známych skupín alebo spevákov ste si spievali a povedali aký dobrý text, aká dobrá hudba a pritom nevedeli, ze napríklad text napísal Pavel Vrba alebo hudbu napríklad zložil Zdeněk Petr, no ale informácie o textároch a skladateľoch sú dosť mizivé. A prečo Seznamy písní? - snáď aj iný (možno nie) sa pridajú vytvoria seznamy napríklad vyššie spomínaných interpretov alebo textárov či skladateľov. Kažému sa páči niečo iné. Nuž ale podľa reakcií tažko dúfať, že na wikipédii pribudnú aj informácie o menej vyditeľných ľuďoch (to neznamená, že by bola ich významnosť nieako malá). Prečo napríklad funguje Ondřej Havelka & Melody Makers, veď predajnosť albumov nemajú závratnú. Ale čo sa týka hudby nie je to väčšimový žáner. Ale predsa je veľmi veľa ľudí, ktorý počúvajú daný typ hudby. A čo taký Drupi tiež nemá významnosť (už sa smejem pri reakciách na Drupiho) alebo kapela - Boban Markovic Orkestar -(Boban Markovic bývalý dvorný skladateľ Emira Kusturicu). Wikipédia je o informáciac a ja bysom čakal, že sa nieaké dozviem. Ja napríklad zatiaľ iné jazyka neovládam, to znamená, že informácie v anglickom jazyku nemajú pre mňa veľký význam? Ale veľakrát som sa niečo dozvedel aj keď angliky neviem.--Tom778 15:20, 29. 4. 2008 (UTC)

Já netvrdím, že Damiens do Wikipedie nepatří. Ale máme jakýsi návrj na doproručení WP:Významnost (hudba), máme vlastní rozum, a máme návrh, abychom dva kratší články sloučili do jednoho. Nvíc se zdá, že tato kapela už nefunguje, čili seznam jejich písní je konečný. A za třetí existují zde články o jejich jednotlivých albech, kde jsou písně uvedeny. Naopak, patří sem i ti Lunetici, Paul Anka, od kterého dnes málokdo zná víc, než Dianu, patří sem i mnoho dalších věcí. ale Wikipedie není seznam. JAn 20:49, 29. 4. 2008 (UTC)

  • To je v poriadku,že wikipedia nie je zoznam. Tie to seznamy neboli spracované s úmyslom vytvoriť len nieaký zoznam piesní, ale prezentovať tvorbu interpretov ale aj textárov a hudobných skladateľov. Ak je napríklad zoznam Bachových hudobných skladieb tak sa jedná o jeho dielo. A napríkad aj v Sezname písní s hudbou Karla Svobodu - ide o jeho dielo. Tak napríklad Rudolf Cortés - preto som ako prvé vytvoril Seznam písní Rudolfa Cortésa naspieval niekoľko stoviek piesní, ale nájsť o nich informácie je dosť veľký problém. Tak som dúfal (asi zbytočne), že keď vytvorím seznam kde sú samozrejme uvedení autori textu a aj hudby (ak sú dostupné informácie o autorovi hudby alebo textu a je veľa piesní kde sa tieto informácie ťažko zháňajú, má ich snáď len ten , kdo vlasrní album s danou piesňou), tak sa iný pridajú a doplnia ho, ja mám napríklad jedno album. A na internete nie sú všetky informácie, nie su tú všetky grmofónové desky z ktorývh by sa dali čerpať informácie. A nemám dosť peňazí aby som mohol obehať všetky české knižnice. Ale napríklad už spomrnutý hudobný skladateľ Zdeněk Petr alebo textár Pavel Vrba, informácie o ich tvorbe sa veľmi ťažko zháňajú. Dúfal som (asi zas zbytočne), že sa pridajú aj iný a vytvoria ako napríklad spomenutý Jan Werich - seznam jeho piesní. A pritom nejde len o nieaký zoznam ale o tvorbu piesní na ktorých sa podieľal či už textovo alebo spevom.--Tom778 08:47, 30. 4. 2008 (UTC)

Taky si myslím, že wikipedie není seznam a jsem pro začlenění tohoto seznamu do článku Damiens. Bohatě stačí, když tu je článek o každém albu zvlášť. --Podzemnik 08:58, 30. 4. 2008 (UTC)

konec diskuze-----Diskuse:Seznam písní Damiens



  • MiroslavoviJosefovi - Nevedel som že je takýto postup pri vybratí textu z diskusie jednej stránky a vložení ho do daľšej.--Tom778 14:41, 27. 5. 2008 (UTC)
Zpět na stránku „Damiens“.