Diskuse:Makedonci: Porovnání verzí

Smazaný obsah Přidaný obsah
Vysvětlení vyhození věty "Dnešní Makedonci nemají nic společného s antickými řecky mluvícími Makedonci" - Byly dvě vlny Slovanů na území Makedonie? Jak to tedy je?
 
Bez shrnutí editace
Řádek 5:
 
Další věta je pro mne nesrozumitelná: "''Předkové Makedonců byly slovanské kmeny zejména Brsajci, které přišli na území Makedonie během 6. a 7. století a smísili se s původním makedonským Slovany.''" Takže byly dvě vlny, kdy na ono území přikvačili Slované? Brsajci v 6. a 7. století a ještě před tím někdo, s kým se Brsajci později mísili? Nebo tam mělo být, že se Brsajci mísili s původním "antickým" obyvatelstvem, čímž by ovšem zase padlo kategorické tvrzení, že dnešní Makedonci nemají nic společného s antickými? Jak to tedy je? --[[Wikipedista:Ludek|Luděk]] 05:08, 15. 5. 2007 (UTC)
* Ja ako Grék môžem povedať že s antickými Makedóncami majú spoločné iba veľmi veľmi málo. Bolo dokázané že antickí Makedónci boli Gréci, že pochádzali z gr. kmena Dórov. Slovania prišli do Balkánu v 6 stor. Síce sa na územií dnešného štátu FYROM pomiešali s gréckym a illýrskym obyvatelstvom, ich DNA je zvacsa slovanská teda nemajú sa právo nazývať predkami starovekých gr. Macedoncov, ktorymi su najblizsi predkovia moderní Gréci.
Zpět na stránku „Makedonci“.