Diskuse:Super Mario

UPOZORNENI editovat

tento clanek obsahuje spoustu nepresnych ci zcela nepravdivych informaci, napr. hlavni hrdina hry Donkey Kong (DK oficialne nepatri do serie Super Mario Bros.) byl sice puvodne prezdivan/pojmenovavan Jumpman, ale s hrou Jumpman od Epyx nema krome podoby konceptu hrani nic spolecneho, nejnovejsi varianty hry byly oficialne pouze na konzole od Nintenda nikoliv pro vsechny typy konzoli a prevlek Tanooki popisovany jako tygri je ve skutecnosti z myvala -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel BeNiSh (diskuse) 16. 6. 2012, 09:10‎ (CE(S)T)

Máte nějaké internetové stránky/knihy, které dané údaje dokládají? Viz Wikipedia:Reference. --16. 6. 2012, 12:12 (UTC), Utar (diskuse)
prevazne vychazim z informaci na mariowiki.com a EN wikipedia.org, dale z manualu k danym hram a vlastnich znalosti her. jinak hra "Super Mario" ani neexistuje, spravny nazev hry je "Super Mario Bros." ale tento clanek by mel byt podle kategorie o herni serii, coz v nadpisu chybi. spravne by mel tedy byt "Super Mario (série)" http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_%28series%29
pokud by to bylo mozne, prosim o doplneni podkategorie "Super Mario", rad si ji vemu na starost a doplnim prislusne clanky
http://en.wikipedia.org/wiki/Donkey_Kong
http://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Bros
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Bros.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jumpman
--BeNiSh McFly (diskuse) 16. 6. 2012, 13:04 (UTC)
Článek o sérii by se jmenoval Super Mario (série) jedině v případě, že by existoval jiný významnější článek Super Mario, takový však zatím není čili závorka není potřeba. Protože má být tenhle článek o sérii, zůstane na názvu Super Mario, hra pak bude mít vlastní článek Super Mario Bros. Úpravy a zakládání článků je vítáno, jen prosím začněte používat diakritiku; tady to zas tolik nevadí, v článcích už jo. Kategorie:Super Mario založena. --16. 6. 2012, 13:18 (UTC), Utar (diskuse)

Přesun editovat

Přesunul jsem, protože rozlišovač slouží k rozlišení článků, které by jinak měly stejný název a údaj v závorce nemá být vysvětlením, doplněním ....--Zdenekk2 (diskuse) 3. 7. 2012, 08:49 (UTC)

Zpět na stránku „Super Mario“.