Středoevropský letní čas

časové pásmo středoevropský čas (SEČ) v období platnosti letního času

Středoevropský letní čas (SELČ; anglicky Central European Summer Time, CEST) je označení pro časové pásmo středoevropský čas (SEČ) v období platnosti letního času. Je totožný s východoevropským časem.

Tmavě červeně jsou vyznačeny země používající SELČ
Časová pásma v Africe:
UTC-1: Kapverdský čas
UTC: Západoevropský časGreenwichský čas
UTC+1: Středoevropský časZápadoafrický čas
UTC+2: Východoevropský časStředoafrický časStředoevropský letní časZápadoafrický letní časJihoafrický čas
UTC+3: Východoevropský letní časVýchodoafrický čas
UTC+4: Mauricijský časSejšelský čas
SELČ = UTC + 2 hod.

SELČ v Česku a mnoha dalších zemích Evropské unie platí od 1:00 UTC (2:00 SEČ, resp. 3:00 SELČ) poslední nedělebřeznu do 1:00 UTC (3:00 SELČ, resp. 2:00 SEČ) poslední neděle v říjnu.

Seznam zemí používajících SELČEditovat

Související článkyEditovat