Diskuse:Memorandum o Slovensku: Porovnání verzí

Smazaný obsah Přidaný obsah
Juroslav (diskuse | příspěvky)
Juroslav (diskuse | příspěvky)
Řádek 50:
:::::::::::Co bys taky čekala od luďáka...{{nepodepsáno|Švališér}}
:::::::::::: Já tu nechci nikoho značkovat, jen korigovat z mého pohledu jasné POV pokud možno korektní diskuzí. --[[Wikipedista:Verosusa|Verosusa]] ([[Diskuse s wikipedistou:Verosusa|diskuse]]) 8. 5. 2012, 08:57 (UTC)
::::::::::::: <small>"když si vzpomeneme na dění v letech 1938-39, kdy slovenská reprezentace přispěla (a to nemalou mírou) k rozbití Československa". Toto povazujem za zart, ale vyvracat vam to nebudem. To by bola tak siroka diskusia, ze to sem nepatri. Ak sa bavime o konkretnom dokumente (autentickom, ci falze) a staviate tie formulacie, co su v nom do roviny "standardnych politickych prostriedkov", tak ma to udivuje. Chapem, ze kazde prirovnanie kriva, ale celkom by zaujimalo ako by ste pristupili k tomu, ak by v ramci nejakeho partnerstva (napr. EU) vas partner (napr. Nemecko) vyhlasil, ze Cesko musi byt v ociach inych partnerov nenapadne zdiskreditovane, je potrebne obist ceskych politikov (co zostane podplatit), zmanipulovat myslenie ludu pomocou nejakej autority, implantovat Cechom nejaky vyhradne nemecky nabozensky kult, aby sa narody "prepojili", dalej "po vsetkych strankach" cesky narod oslabit tak, aby vobec ani nemohol pomyslat na samostatnost a deklaroval, ze proti vam musi byt vedena politika rovnako ako proti jednemu z najvacsich nepriatelov poslednej doby (v dokumente Nemci, tu si ich nazvime islamski teroristi (?) (neviem, nic lepsie ma nenapada)). Toto je obsahom dokumentu (autentickeho aci falza) a to som urcite viacero veci vynechal. A toto vy prezentujete ako v podstate pozitivne hodnoty (WOW) a to co Rychlik povazuje za nenasilnu asimilaciu. Urcite by bolo zaujimavejsie, ak by Rychlik skor osvetlil kontext preco to niekto sfalsoval (ak ide o falzum), t.j. dovody a ucel (ak to rozobera inde, dajte prosim vediet, je to mozno moja neznalost). Miesto toho rozvija nejake svoje teorie o ludackych historikoch, ale ako vidite aj zo Sivaka, toto mozne falzum bolo podla vsetkeho (nechcem spekulovat) prijate vo vedeckej komunite v podstatne sirsej miere. To mu ku cti a objektivite tiez celkom nesluzi. (Rovnako ako Duricovi, ze to z odstupom 11 rokov neaktualizoval). Myslim, ze vam stale unika, ze zaujatost jedneho autora (Durica) nevylucuje zaujatost druheho (Rychlik). Co sa tyka vami obhajovanej formulacie "Slováci ponecháni sami sobě", vasa interpretacia nema v texte ziadnu oporu. Ako riziko sa tam na tomto ani inom mieste nespomina ziadny nedemokraticky rezim a pod (inu legitimnu hrozbu si predstavit neviem), ale cisto slovenska statnost ako taka.--[[Wikipedista:Juroslav|Juroslav]] ([[Diskuse s wikipedistou:Juroslav|diskuse]]) 8. 5. 2012, 20:27 (UTC) </small>
 
Juroslave, Juroslave, proč raději nejdeš pomoci svým bratrům na slovenskou wikipedii... Tam by ty snad i ty tvoje výklady slovenských dějin i uvítali. Nebo tě už odtamtuď vykopli?
Zpět na stránku „Memorandum o Slovensku“.