Diskuse:Memorandum o Slovensku: Porovnání verzí

Smazaný obsah Přidaný obsah
Juroslav (diskuse | příspěvky)
K revertom o udajnosti
Řádek 8:
: Samotný text memoranda sa nachádza aj v "nekontroverznej" publikácii Obrazy slovenských dejín v referenciách. Táto čerpala text z Sivák, F. a kol.: Pramene a dokumenty k dejinám štátu a práva na území CSFR II., Univerzita Komenského v Bratislave., Bratislava 1992, s. 128-130, čo tiež nie je kontroverzný zdroj. Úvodný text je z prevažnej časti iba zhrnutím hlavných bodov memoranda. Upresnite prosím, akými názormi oponentov by ste chceli doložiť zhrnutie obsahu. Mimo to je tam už iba datovanie a zmienka o tom, že kľúčovým predstaviteľom danej strany patril Beneš, ktorý popieral existenciu samostatného slovenského národa a snažil sa po tejto stránke zlikvidovať (samozrejme nie fyzicky). Nič viac tam nie je.--[[Wikipedista:Juroslav|Juroslav]] ([[Diskuse s wikipedistou:Juroslav|diskuse]]) 7. 3. 2012, 13:14 (UTC)
::Doplňte ty zdroje přímo do článku jako reference pro konkrétní tvrzení. --[[Wikipedista:Dezidor|Dezidor]] ([[Diskuse s wikipedistou:Dezidor|diskuse]]) 7. 3. 2012, 20:59 (UTC)
 
== K revertom o "udajnosti" existencie dokumentu ==
To Tomas62: Nechce sa mi viest revertovaciu vojnu ohladne ,,údajnej" existencie dokumentu. Ak nepovazujete zdroj ''SIVÁK, Florián. Pramene a dokumenty k dejinám štátu a práva na území CSFR II.. Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave, 1994. 128-130 s. (slovensky) za dôveryhodný'', doložte to odkazom na tvrdenie iného historika, recenziou a pod. Ak ide o vašu súkromnú pochybnosť, postačujúce to nie je. Aj vzhľadom na vaše predchádzajúce nepravdivé tvrdenia o neexistencie českej verzie, ktorých nesprávnosť ste si mohli dopredu preveriť jednoduchým kliknutím na odkaz pod článkom.--[[Wikipedista:Juroslav|Juroslav]] ([[Diskuse s wikipedistou:Juroslav|diskuse]]) 3. 5. 2012, 08:42 (UTC)
Zpět na stránku „Memorandum o Slovensku“.