Diskuse:Mnichovská dohoda: Porovnání verzí

Smazaný obsah Přidaný obsah
m narovnání přesměrování
CCCVCCCC (diskuse | příspěvky)
Řádek 43:
 
:Souhlas. Zejména vojenské záležitosti přesunout jinam. --[[Wikipedista:BobM]] <sub>[[Wikipedista diskuse:BobM|d]]|[[Speciální:Contributions/BobM|p]]</sub> 11. 3. 2012, 08:08 (UTC)
 
== Locarno a dalsi ==
 
Jsem trochu zaskocen nekterymi castmi clanku. Zaroven nejsem veci uplne znaly, proto jsem k nim dal zatim sablonu o zdroji – nez najdu kuraz a cas editovat s odvahou.
 
Ve clanku je sestkrat zopakovana veta o tom, ze CSR se Locarnem zavazala ridit se arbitrazi, "jakou byla právě Mnichovská dohoda". Tahle veta je mimochodem ''hned dvakrat'' v prvnim odstavci tela clanku vcetne sestkrat zopakovane te casti v uvozovkach. U zadneho samozrejme neni zdroj. Jediny zdroj, ktery byl ke tvrzeni pridan, je samotna dohoda. Ta z logiky veci nic takoveho obsahovat nemuze, tedy pokud nevlastnite stroj casu (ackoliv by to nebyly prvni hratky s casem[https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Antonov_A-40&diff=13819620&oldid=10160089]...). Jediny pohled do historie editaci mi rika, ze by me vyse uvedene nemelo uplne prekvapovat.
 
Pri precteni textu dohody samotne mi vubec nevychazi, ze by snad MD splnovala podminky v ni uvedene. Tedy smirci soud Spolecnosti narodu, jmenovani arbitru obema stranami a tak. Nebot vsak nejsem expert, nemenil jsem obsah. Jsem ale zvidavy, tak jsem zkusil letme googlovani – a to me privedlo na diplomovou praci[https://is.muni.cz/th/324585/pravf_m/Diplomova_prace_Jiri_Krivacek_1_.pdf], coz jiste neni zcela nejlepsi mozny zdroj, nicmene zminuje prakticky uplny opak soucasneho stavu clanku, dokonce, ze MD byla ''porusenim'' Locarna, nikoliv jeho naplnenim.
 
Tolik jen vysvetleni meho "oblepeni" sablonami – ale zaroven i prosba na historicky/pravne zdtatnejsi editory, aby pripadne pochybnosti vyvratili, nebo naopak potvrdili. Pokud si to tady nekdo nekdy vubec precte. --[[Wikipedista:CCCVCCCC|CCCVCCCC]] ([[Diskuse s wikipedistou:CCCVCCCC|diskuse]]) 24. 10. 2016, 22:26 (CEST)
Zpět na stránku „Mnichovská dohoda“.